Grily, Poradna

Slávky na víně

Sezóna je celý rok

Zimní období řádí v plném proudu, tak proč si neudělat chutný pokrm, který vás nejen zasytí, ale také zahřeje? S grilem Weber můžete grilovat po celý rok, takže i když venku hustě sněží, váš gril to zvládne. Dnes vám představíme recept na trochu netradiční jídlo, slávky na víně.

Ingredience

20 g másla

3 šalotky

2 ½ stroužků česneku

Snítek tymiánu

1 kg slávek

110 ml bílého vína

100 ml rybího vývaru

4 lžíce petrželové nati

Postup přípravy

Šalotky nakrájíme najemno. Česnek rozdrtíme nebo rozetřeme. Poté vezmeme GBS Wok pánev a dáme ji předehřát na gril Weber, až se z ní začne kouřit. Gril je nejlepší mít na středním žáru při přímé metodě grilování. Jakmile se z pánve začne kouřit, vložíme do ní máslo, šalotku, česnek a tymián. Mícháme po dobu cca 1 minuty, dokud šalotka nezměkne.

Poté vložíme do pánve slávky a zalijeme je bílým vínem a vývarem. Po chvíli přidáme petrželku. Pánev uzavřeme poklopem a mušle necháme cca 4 minuty vařit. Jsou hotové, jakmile jsou zcela otevřené. Jestliže se některé slávky na víně neotevřou, pak je vyhoďte, jsou totiž staré.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud vás tento článek zaujal a chtěli byste si pořídit gril Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.