Grily, Poradna

Bruschetta s rajčaty

Sezóna grilování

Sezóna grilování se rychle blíží, tak oprašte své grily Weber a připravte si první grilovaný pokrm tohoto roku. Co může být lepší, než začít nový rok s novým receptem? V tomto článku vám představíme recept na tradiční italské jídlo. Je jím bruschetta s rajčaty.

Ingredience

3 lžíce olivového oleje

Česnekový olej

2 stroužky česneku, rozetřené

4 dužnatá menší rajčata

4 plátky ciabatty

150 g mozzarelly, nakrájené na plátky

10 g rukoly

Příprava v kuchyni

Nejdříve smíchejte olivový olej, česnek, sůl a pepř. Pepř je nejlepší mít čerstvě namletý. Rajčata rozkrojte na půlky, potřete česnekovým olejem a poskládejte do grilovací misky. Ciabattu nakrájejte na plátky ne moc tenké, ale zároveň ne moc hrubé.

Příprava na grilu

Gril Weber si připravte na střední přímý žár. Jakmile je gril nažhavený, vložíme do něj grilovací misku s rajčaty a grilujeme je nakrojenou stranou nahoru. Rajčata se grilují jen cca 3 minuty, poté je vyjměte z grilu. Ciabattu potřeme z jedné strany trochou olivového oleje a opékáme ji na přímém žáru cca 2 minuty. Za tuto dobu ji jednou obraťte, aby byla křupavá po obou stranách.

Hotovou ciabattu přendejte do odkapávací misky. Zde na ni položte plátek mozzarelly, 2 půlky rajčat a poté grilujte po další cca 2 minuty, dokud se mozzarella nerozpustí. Hotový produkt sejměte z grilu a ozdobte rukolou. Bruschetta vám poslouží jako výborný předkrm pro každou příležitost.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud vás tento článek zaujal a chtěli byste si pořídit gril Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.