Grily, Poradna

Grilované kuře na marocký způsob

Podzimní sezóna

Podzim je tady a sezóna grilování vrcholí. S pomocí grilu Weber si můžete připravit nejen tradiční grilované pokrmy, ale také celý sortiment jídel, jako pizzu nebo třeba celé pečené kuře. Grilované kuře na marocký způsob je jeden ze způsobů, jak se dá celé kuře na grilu připravit.

Ingredience

1 kuře vcelku
1 citron, nakrájený na čtvrtky
4 stonky máty
Marináda
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
1 lžička kurkumy
1 lžička koriandru
1 lžička soli
¾ lžičky kardamomu
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky pepře
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
¼ lžičky mletého nového koření

Příprava v kuchyni

Nejprve si v menší misce smícháme všechny ingredience na marinádu. Jednu lžíci marinády rozetřeme po vnitřku kuřete. Poté vnitřek naplníme citronem a mátou. Kůži kuřete opatrně oddělíme od masa, nejlépe špičky prstů, a marinádu rozetřeme na mase pod kůží. Následně celé kuře svážeme řeznickým provázkem, aby drželo i s kůží pohromadě.

Příprava na grilu

Gril Weber si nažhavíme na střední teplotu na přímou metodu grilování. Ke grilu před předehříváním připevníme rotisserii na přípravu kuřete. Jakmile je gril nažhavený, kuře napíchneme na střed rotisserie a grilujeme na přímém žáru při zavřeném poklopu. Grilujeme, dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 75 °C, tedy 1-1,5 hodiny.

Následně opatrně vyjmeme rotisserii s kuřetem z grilu. Na tuto činnost se nejlépe hodí ochranné rukavice Weber. Kuře umístíme do velké hliníkové misky a necháme šťávu, aby se uvolnila do misky. Grilované kuře na marocký způsob necháme takhle odpočívat po dobu 10 minut, následně můžeme podávat.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud vás tento článek zaujal a chtěli byste si pořídit gril Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.