Dřevo
Pokud jste si pořídili klasický gril, pak se jistě rozmýšlíte, co použít za otop. Můžete použít dřevo, dřevěné uhlí anebo brikety. Ten největší rozdíl, který je mezi grilováním na dřevě, dřevěném uhlí anebo briketách, je v pohodlnosti grilování. Příprava pokrmů na dřevě je ten nejstarší způsob přípravy, avšak v dnešní době se dává přednost dřevěnému uhlí a briketám, neboť dřevo moc kouří, dlouho se žhaví a nevydrží hořet potřebnou dobu, tudíž musíte často přikládat a spotřebujete tak více topidla.
Dřevěné uhlí
Dřevěné uhlí je vlastně dřevo, které už jednou hořelo. Díky tomu se rozhoří za kratší dobu, vydá více tepla a zároveň hoří déle. Také doutná mnohem méně, než klasické dřevo. Dřevěné uhlí vzniká tak, že se tvrdé dřevo za minimálního přísunu kyslíku velmi pomalu spaluje ve speciálních pecích anebo milířích. Všechny prchavé látky, obsažené ve dřevě, při tomto procesu shoří, a to, co zbyde, je dřevěné uhlí. Toto uhlí hoří téměř bez plamenů a dosahuje velmi vysokých teplot, proto je pro grilování ideální.
Dřevěné brikety
Ještě výhodnější, než dřevěné uhlí, jsou brikety z dřevěného uhlí. Ty jsou lisovány z dřevěného uhlí, pojiva a látky na rozhoření. Velkou výhodou těchto briket je právě v tom, že jsou lisované, a díky tomu mají všechny stejný tvar a drží lépe pohromadě, než právě dřevěné uhlí. Tyto brikety vydávají při hoření téměř stejný žár, jako dřevěné uhlí. Nevýhodou je, že se rozžhavují delší dobu, než dřevěné uhlí, ale zato hoří déle.
Pro další tipy a triky sledujte náš facebook.
Pro výběr kvalitních grilovacích briket navštivte náš eshop.