Grily, Poradna

Jehněčí kotlety s chřestem

Výborné podzimní jídlo na grilu

Nastal podzim, což je to nejlepší období pro servírování jehněčího masa. A jaký může být lepší způsob přípravy, než grilování? V tomto článku vám představíme jednoduchý a chutný recept na jehněčí maso na grilu, jehněčí kotlety s chřestem.

Ingredience

8 jehněčích kotlet

2 lžíce petržele

2 lžíce rozmarýnu

2 lžíce tymiánu

2 stroužky česneku

Zelený chřest

Citron

Olivový olej

Příprava v kuchyni

Nejprve si v kuchyni připravíme chřest. Ten oloupeme, umyjeme, odstraníme dřevnaté konce a dáme jej do nádoby, kde ho dochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem a trochou soli. Poté vezmeme bylinky a všechny je najemno posekáme. Česnek nasekáme na plátky a přidáme jej k bylinkám do misky. Poté vezmeme jehněčí kotlety a potřeme je trochou olivového oleje. Potřené kotlety poté vyválíme v misce s bylinkami. Poté jej ještě lehce dochutíme solí a pepřem.

Příprava na grilu

Gril Weber si připravíme na grilování na vysokém žáru přímou metodou. Předehřejeme jej tedy na cca 250°C. Jakmile je gril nažhavený, vložíme na něj maso a zprudka jej opečeme na každé straně. Pak maso z grilu odebereme a dáme na stranu odpočinout. Na gril dáme chřest, který grilujeme po dobu několika minut z každé strany nad přímým žárem, dokud mírně nezměkne. Pak jej dáme pryč z grilu a pokapeme ho zbytkem citronové šťávy. Jehněčí kotlety s chřestem jsou tímto hotové. Za pár minut jste si tedy udělali výborně podzimní jídlo.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud byste si chtěli pořídit kvalitní gril Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.