Grily, Poradna

Plněné uzené houby na grilu

Oblíbený recept

Na grilu Weber si můžete připravovat nejen maso a zeleninu, ale také houby. Právě houby patří k oblíbeným podzimním surovinám, avšak připravovat je můžete po celý rok. Hodí se jako příloha i jako hlavní jídlo. Zvláště oblíbené jsou pak plněné uzené houby.

Ingredience

1 velká červená paprika

6 velkých žampionů

200 g uzené panchetty

150 g smetanového sýru

Sůl

Pepř

Příprava

K tomuto receptu budeme potřebovat udící prkénko. To ponoříme na minimálně 30 minut do vody. Gril Weber rozpálíme na vysoký žár pro přímou metodu grilování. Papriku dáme na gril a necháme ji tam dlouho, až slupka zčerná. Poté ji vyndáme z grilu a necháme v igelitovém sáčku na přibližně 10 minut.

Panchettu položíme na pánev a grilujeme přibližně 2 minuty. Poté ji vyndáme z pánve a necháme vychladnout. Papriku oloupeme a dužinu nakrájíme nadrobno. Panchettu také nakrájíme na kostičky. Polovinu panchetty a papriku dáme do misky a smícháme je se smetanovým sýrem. Z hub odstraníme stopky a naplníme je směsí. Pak je posypeme zbývající panchettou.

Gril Weber teď budeme potřebovat na nepřímý žár. Udící prkénko vytáhneme z vody, okapeme a položíme na něj houby. Na 10-15 minut prkénko s houbami položíme na rošt a necháme grilovat. Plněné uzené houby podáváme s přílohou salátů.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud byste si chtěli pořídit kvalitní gril Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.