Grily, Poradna

Polévka z bílých fazolí na grilu

Nové jídlo

Unavuje vás již připravovat na grilu stále dokola ty samé jídla? Nezoufejte, neboť s grilem Weber si můžete s pomocí GBS sady připravit opravdu cokoliv. Co byste řekli třeba na lahodnou polévku? V tomto článku vám představíme recept na vynikající jídlo, kterým je polévka z bílých fazolí.

Ingredience

1 velká cibule

8 velkých rajčat

2 lžíce olivového oleje

1 lžička nasekaného česneku

2 plechovky bílých fazolí (Cannelliny)

50 g nasekané bazalky

Sůl

Pepř

2 lžičky balzamikového octa

Příprava

Gril Weber si připravíme na přímou metodu grilování při vysokém žáru, to je cca 230–290 °C. Cibuli nakrájíme na přibližně 1 cm široké plátky a potřeme je olivovým olejem. Rajčata necháme vcelku a také je potřeme olivovým olejem. Plátky cibule umístíme na rošt a opékáme na přímém žáru při uzavřeném poklopu po dobu 10-12 minut. Za tuto dobu je jedenkrát otočíme. Rajčata opékáme po dobu 3-5 minut.

Poté vyjmeme rajčata i cibule z grilu. Rajčata oloupeme. Cibuli i rajčata nakrájíme nahrubo. Vezmeme pánev a nalijeme do ní trochu olivového oleje, který necháme zahřát na středním žáru. Přidáme česnek, cibuli a opékáme dvě minuty. Pak přidáme rajčata a fazole i se zálivkou. Také přidáme bazalku a dochutíme solí a pepřem. Vše přivedeme k varu a dusíme za občasného míchání. Poté přidáme balzamikový ocet a důkladně promícháme. Polévka z bílých fazolí je vhodná jak na oběd, tak jako vydatná večeře.

Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud vás článek zaujal a chtěli byste si pořídit kvalitní grily Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.