Neobvyklý salát
Saláty se v dnešní době dají udělat prakticky z čehokoliv. Jistě by Vás ale nenapadlo, že existuje i salát z grilovaných brambor na Vašem grilu Weber. Tento salát nejenže poslouží jako skvělá přísada ke každému grilovanému masu, ale dokonale postačí i jako samostatné jídlo.
Ingredience
2 kg brambor, nejlépe středně velkých
200 ml olivového oleje
jarní pórek
3 šalotky
80 ml bílého octa
2 lžíce jemné hořčice
½ lžíce bílého cukru
10 cherry rajčátek
Příprava v kuchyni
Nejprve brambory pečlivě omyjeme, neboť je budeme připravovat se slupkou. Umyté brambory nakrájíme buďto na čtvrtiny anebo na osminy, záleží na velikosti brambor. Brambory je poté potřeba uvařit, aby se mohly na grilu jen dodělat. Vložíme je tedy do hrnce s osolenou vodou a vaříme skoro doměkka. Poté je slijte, nechejte chvíli odpočinout a vyběhnout páru. Je také dobré trochu vysušit před vložením na gril.
Jarní pórek nakrájejte na kolečka. Jeden by měl na toto množství brambor stačit, ale můžete dát i více. Šalotky oloupejte a nakrájejte na co nejjemnější kousky. Poté smíchejte pórek a šalotku s olejem, octem a hořčicí. Celou směs pak dochutíme solí a pepřem. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Příprava na grilu
Nyní je potřeba připravit si Váš Weber gril. Ten si nachystáme na metodu přímého grilování a rozehřejeme jej na 180°C – 200°C. Potom, co se gril nahřeje, na grilovací rošt postavíme koš na zeleninu a vsypeme do něj brambory. Ty pak grilujeme 10 až 15 minut za občasného otáčení.
Závěr
Jakmile se brambory zbarví do zlaté až hnědavé barvy, odstavíme je a vyklopíme do mísy. Dokud jsou ještě teplé, přelijeme je naším dressingem z pórku, šalotky, oleje, octa a hořčice. Celou směs dochutíme solí a pepřem. Nakonec do brambor opatrně vmícháme nakrájené cherry rajčata. Tímto krokem je salát z grilovaných brambor hotový.
Pro další tipy a triky sledujte náš facebook. Pokud si přejete zakoupit kvalitní grily Weber anebo příslušenství Weber za nejlepší ceny, navštivte náš eshop.